Aanvankelijk leek de grootste gekkigheid die de anti-racisten ons gebracht hebben, de vervanging van het woord blank door wit. Niet langer zou er gesproken moeten worden van de blanke mens, maar van de witte mens, omdat men immers (want tegen logica valt niet te strijden) ook van de zwarte mens spreekt. Maar het kon gekker.

De emotionele lobby van anti-racisten (zelf opgeworpen slachtoffers van de slavernij in Suriname) bracht koekfabrikant Van der Breggen er in 2006 toe om de naam negerzoen te vervangen door Buys Zoenen, maar dezelfde lobby slaagde er niet in het woord negerzoen (of moorkop) uit te Van Dale te bannen: het bestaan van het woord valt immers moeilijk te ontkennen, al zal de druk op de redactie beslist groot zijn geweest.

Van der Breggen plande de naamswijziging ongelukkigerwijs kort voor 1 april en zo ontstonden tal van tegencomitées: één ervan eiste de afschaffing van de blanke vla, die volgens de nieuwgeworven anti-racisten nu witte vla moest worden. Zo viel er in 2006 nog heel wat af te lachen. Maar de Buyszoen (zou deze ooit de Van Dale halen?) was geen grap.