Kikkers houden er niet van om gekust te worden. Door prinsessen, ja, die wel. Maar bevallige varkentjes: liever niet. De kleur van de kikker is in Nederland lange tijd verbonden geweest met de telefoonmaatschappij, want groen valt op, vooral als het gifgroen is. De KPN wilde graag met Kermit gezien worden, maar ook die vrijages werden door de beroemde kikker afgehouden, hetgeen hem ditmaal niet op een elleboogstoot kwam te staan.

Gifgroen is welhaast een geuzennaam voor het frisse groen dat we ook kennen van jong gras, erwtjes en inderdaad ook: de appel.
Groen, of groentje is tevens een subtiele scheldnaam, want het sluit een latere grote bloei niet uit. In het groen zijn ligt een soort omgekeerde melancholie: een hang naar de toekomst.
Hoe dan ook: Kermit maakte een onvergetelijke indruk in de (show)wereld en toen Jim Henson in 1990 overleed, zong Kermit (maar nu gespeeld door Frank Oz) op de begrafenis het lied One Voice. Die ene stem is wat er voor nodig is om de mens in vervoering te brengen. Een goede slogan voor de KPN?