In de lijst van honderd Grootste Britten zullen we hem vergeefs zoeken. Noch zijn zuster, de toch niet minder beroemde astronoom Caroline Herschel, de eerste vrouwelijke wetenschapper die in dienst de Britse Kroon en ontdekker van vele kometen. Zij ontving in 1828 de gouden medaille van de Royal Astronomical Society, een eer die eerder al ten deel viel aan John Herschell, de zoon van de ontdekker van het infrarood: de Engelse componist (van Duitse afkomst) Sir William Herschell.

Sir William kwam op het idee de temperatuur van kleuren te meten, het bewijs van zijn onderzoekende geest. 's Nachts speurde hij met een eigengebouwde (!) telescoop (en ook de beste ter wereld) het heelal af en ontdekte ondermeer Uranus en het bestaan van het Melkwegstelsel.

De volgend jaar door de ESA te lanceren Herschell infrarood ruimtetelescoop is genoemd naar William en Caroline, wat maar weer eens bewijst dat de geschiedenis niet alleen grote mannen kent, maar ook rijk is aan grote vrouwen, voor wie er zich rekenschap van nemen wil.