Berlijn 1918. Een verschrikkelijke oorlog lijkt voorbij. Een oorlog waarvan later beweerd wordt dat de Duitsers hem begonnen zijn en verloren hebben; Misschien is dit laatste waar.
Al in 1917 zijn de soldaten de oorlog moe. Franse troepen gaan in staking, maar de geniale generaal Pétain richt het vuur op de eigen troepen, waarop zij verkiezen door te vechten.
In Duitsland winnen de soldaten het van de generaals, maar de revolutie eindigt in 1919 na een binnenlandse strijd. De droom van het internationale communisme is voorbij, al blijft het revolutionaire vuur nog branden.

In 1919 wordt de vrede getekend in Versaille, maar vier jaar later blijkt de situatie onhoudbaar. De Verenigde Staten redden de vrede met grote leningen, maar in 1929 stort ook de Amerikaanse economie ineen, waardoor het brose evenwicht alsnog is verstoord.

Dan blijkt een heel ander Duitsland te zijn opgestaan. Een Duitsland van binnenlandse terreur tegen lang vergeten communisten. Dat Duitsland zal vernietigd worden. Maar voor de soldaten van 1918 is het al te laat.